Ulve

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
7 - 11 år
Mødedag/tid: 
Torsdag kl. 17 til 19
Ledere: 
Henrik Tranevig
Stig Johnsen
Claus Poulsen
IMG 4514

Regner Lodbrog

 

Regner hørte om ormen der lå rundt om den skønne mø Thora's bolig og Herrøds tilbud om guld og datteren til ægte. Han foretog sig ikke noget i første omgang, men lod sy sig en dragt, der havde både trøje og bukser af skind med pelsen på; og da den var færdig dyppede han den i beg og lod den tørre. Tidligt næste morgen iførte han sig sin lodne dragt, og inde på stranden rullede han sig længe sandet, indtil hans tjærede dragt der før var sort, var næste hvid.

 

Regner gik lige op til Thoras hus og stak til ormen, der lå rundt om huset. Anden gang gik stødet helt ind, og ormen brølede og vred sig, men spydbladet var gået løs fra stagen og sad nu fast i såret! Ormen fik i sin dødskamp hele huset til at ryste! Først til allersidst, mens Regner var på vej væk, røg spydbladet ud som en tap af en tønde, og en stråle af ormens giftige blod ramte ham på ryggen, men hans hærdede dragt beskyttede ham. Så tog han sit spydskaft og gik sin vej...  

 

For at være ulv i Stavnsholt Vikinger skal man være en dreng mellem 7 og 11 år, og ellers have mulighed for at møde op på den ugentlige mødedag. Der er møde én gang om ugen i to timer. Desuden tager vi på tur 3-4 gang om året - også med andre juniorspejdere fra divisionen (Allerød, Birkerød, Brødeskov og Farum). 

Ulveflokken hedder Regner Lodbrog efter historien om den gæve viking der vandt skønmøen ved at besejre ormen. Hos ulvene lærer spejderne forskellige spændende ting og ikke mindst får man lov at bruge det man lærer! Ulvene lærer at klare sig selv i naturen, men også i byen. Nogle af de ting man bliver skrap til som ulv kan være at kunne tænde bål, at gå efter kort og at bruge dolk og økse på forsvarlig vis. Ind imellem bliver der også tid til en leg eller to. Flokken er inddelt i bander, hvor man samarbejder med sine kammerater om at løse forskellige spejderopgaver - både på ture og til møder.